Licitație pentru modernizarea unui important parc din Cluj-Napoca

Parcul Primăverii din cartierul clujean Mănăștur va fi modernizat în cadrul unui proiect de investiții de 5,5 milioane de euro. Municipalitatea clujeană a anunțat că a lansat, recent, licitația de proiectare și execuție pentru modernizarea parcului, termenul de depunere al ofertelor fiind 9 iunie. Conform primarului Emil Boc, termenul de realizare al proiectului din momentul semnării contractului este de 15 luni.

Zona în care se va interveni, situată în cartierul Mănăștur, are o suprafață de 34.183 mp și vizează suprafața verde a Parcului Primăverii – 18.660 mp, zona adiacentă parcului, între spațiul verde al parcului și clădirile de locuințe colective – 8075 mp

și tronsonul strada Ion Meșter, respectiv tronson strada Emil Cioran – 7448 mp.

Modernizarea Parcului Primăverii are ca obiectiv principal creșterea calității vieții locuitorilor din zonă. Proiectul va păstra funcțiunea de grădină verde publică a parcului. Mobilierul urban va fi înlocuit cu unul modern, iluminatul public va dispune de tehnologie LED și vor exista stații de încărcare pentru autoturisme, biciclete și trotinete electrice. Peste 1000 de arbuști și arbuști noi vor fi plantați în zonă, iar străzile din jurul parcului vor deveni spații publice de tip „shared space”.

Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi. Orașul nostru a fost selectat recent parte a Misiunii europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, alături de mari capitale și orașe europene. Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să creăm sau extindem peste 190 de spații verzi”, a anunțat Emil Boc, precizând că proiectul va fi depus spre finanțare din fonduri nerambursabile în perioada de programare 2021-2027.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut