Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, modernizat

Un nou corp de clădire cu 33 de săli de clasă și 9 laboratoare plus o sală de sport extinsă și modernizată la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” va intra în faza de recepție a lucrărilor la sfârșitul acestei luni.

Investiția constă în redistribuirea unor funcțiuni în imobilul existent, echiparea clădirii existente cu facilități pentru persoane cu dizabilități: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel și ascensor cu cabină, precum și extinderea imobilului cu spații de învățământ cu un corp nou.

De asemenea, un alt obiectiv a vizat înlocuirea finisajelor la corpurile de clădiri existente, înlocuirea integrală a instalațiilor sanitare, electrice, încălzire în imobilele existente, sisteme de climatizare (încălzire, ventilare, răcire) și alimentare cu apă, instalarea unui sistem de management energetic integrat de tip BEMS și totodată, extinderea zonei anexelor sălii de sport.

Pentru creșterea eficienței energetice au fost instalate surse de energie regenerabilă: panouri fotovoltaice pentru producere de energie electrică și panouri solare pentru producere de apa caldă menajeră.

„Investiția în educație este cea mai sigură investiție din lume întrucât este lipsită de grija falimentului.

În prezent, în municipiul Cluj-Napoca se lucrează la 5 școli cu 4 corpuri noi, 90 de săli de clasă şi laboratoare, 3 săli de sport noi, pentru asigurarea unui proces educațional de cea mai înaltă calitate pentru elevii clujeni”, a declarat primarul Emil Boc.

Valoarea investiției este de 6 milioane de euro, iar resursele financiare provin din fonduri europene.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut