Liceul Teoretic „Elf” inaugurează un nou sediu în Cluj-Napoca

Liceul Teoretic „Elf” din Cluj-Napoca are un nou sediu, pe strada Bună Ziua, numărul 35D.

Potrivit celor anunțate de conducerea liceului, clădirea, destinată învățământului gimnazial și liceal, are 8 niveluri și poate acomoda până la 600 de elevi și cadre didactice. Sunt disponibile 20 de săli de clasă, multiple laboratoare și ateliere (științe, informatică, muzică, artă, tehnologie și digitalizare), cabinet psihologic, cabinet medical, bibliotecă, sală de lectură și sală profesorală. Fiecare nivel este dotat cu o zonă de anexe cu grupuri sanitare și acces pentru persoanele cu dizabilități. Terasa de la nivelul superior este amenajată pentru socializare, sport și recreere. De asemeni, clădirea dispune de 38 de locuri de parcare și sală de mese la subsol și un hol de recepție.

„Ferestrele dispuse în număr mare pe întreaga înălțime a etajelor, dimensiunea sălilor de clasă și ventilarea acestora definesc spațiul adecvat în care copiii își vor petrece timpul. În construcția și finisarea clădirii s-au folosit izolații termice, hidrofuge, pentru economia de energie și protecția împotriva zgomotului. Iluminatul artificial va fi preponderent incandescent pentru spațiile locuibile și fluorescent pentru spațiile tehnice” – precizează conducerea liceului.

„Regele Ferdinand I, la semnarea decretului de înființare a școlii politehnice din Timișoara a spus: «Nu zidurile fac o școală, ci spiritul ce domnește într-însa». Spiritul Elf ne-a motivat să căutăm oportunități de dezvoltare a unui campus școlar care să poată pune la dispoziția elevilor și profesorilor un spațiu de învățare modern. Mutarea gimnaziului și liceului în acest spațiu reprezintă un pas important pentru școala noastră și sperăm ca entuziasmul de a găsi cele mai bune soluții pentru învățământul clujean să ne rămână alături mereu. Mulțumim domnilor Emil Petrean și Ionel Năstasă – proprietarii clădirii și doamnei arhitect Laura Bojescu, părinți din comunitatea Elf, pentru ajutorul oferit în atingerea acestui țel”, declară Ana Câmpean, directorul executiv al Liceului Teoretic „Elf”.

Clădirea își va deschide porțile către elevi în data de 7 martie.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut