Liberalul Sorin Bumb: Sper ca modificările aduse OUG 119 din 2022 să fie în sprijinul tuturor categoriilor de consumatori.

Senatorul PNL Sorin Bumb a subliniat marţi, în plen, importanţa OUG 119/2022 privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică, menţionând că modificările aduse actului normativ încearcă să salveze, „cel puţin în perioada următoare”, creşterea „excesivă” de preţ, astfel încât populaţia să nu intre în panică.

„Sper ca aceste modificări să fie în sprijinul tuturor categoriilor de consumatori. (…) Cred că, în mare, am ajuns la un consens cei din coaliţie. Acest consens este în beneficiul tuturor categoriilor de consumatori. De aceea, PNL va vota această lege şi sper să fie implementată cât mai repede, iar principala modificare este aceea că 70% din producţie se va face prin contracte directe, deci cu atribuire directă între producători şi furnizori, ceea ce sper să ducă la o scădere sau o temperare a preţului pe un termen mediu. Cred că aceste lucruri încearcă să salveze, cel puţin în perioada următoare, creşterea excesivă de preţ care a fost şi încearcă să calmeze lucrurile, astfel încât populaţia să nu intre în panică şi nici agenţii economici”, a declarat Bumb.

La rândul său, liderul grupului parlamentar PSD, senatorul Radu Oprea, a arătat că toate aceste modificări sunt în beneficiul consumatorilor.

„Cred că toate aceste modificări care sunt în beneficiul atât al consumatorilor casnici, al întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi al marii industrii din România vor avea într-un timp scurt efectul scontat, cu insistenţa ca Ministerul Energiei să pună în practică tot ceea ce ţine de contracte bilaterale. Grupul parlamentar PSD va vota aceste modificări şi aceste amendamente”, a spus Oprea.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut