Liberalii, “prin ei înșiși” la alegeri

Liberalii au decis să meargă singuri în alegerile de anul viitor. Fără PSD, dar nici alături de alte partide de dreapta, PNL-iștii au încredere că vor câștiga „prin ei înșiși”. Decizia este privită cu scepticism și chiar ironie de către unii lideri ai opoziției.

Liderul USR Cluj, deputatul Oana Murariu, consideră că PNL nu mai are nici o legătură cu principiile și valorile de dreapta.

„PNL a rămas doar un nume pe coperta unui statut. Și are valoare doar cât hârtia pe care e tipărit. Nu mai are nici o legătură cu principiile și valorile de dreapta. Nu există nicio politică de dreapta adoptată de guvern de la momentul în care PNL s-a predat PSD. Indiferent cum vor candida reprezentanții săi, pe liste proprii sau comune cu PSD, nu vor mai putea păcăli românii. În 2020 au promis o alternativă la PSD și nici un an mai târziu aduceau PSD la guvernare. Rezultatele le vedem azi, în creșteri de taxe care sufocă economia, într-un aparat bugetar umflat artificial pentru a oferi locuri călduțe oamenilor de partid, în contracte publice date cu dedicație, pensii speciale care ar urma să mai fi plătite zeci de ani și lista poate continua. Formarea polului de centru dreapta de către USR, PMP și Forța Dreptei va oferi de aceea o alternativă la tot dezastrul ultimilor ani.  Construim un proiect politic cu o viziune și un drum clar de modernizare  și progres al țării, care avem încredere că va fi susținut de români”, a spus Oana Murariu.

În opinia deputatului PNL de Cluj, Radu Moisin, decizia luată de liberali este un demers firesc.

Decizia de abordare a alegerilor a fost luată în unanimitate în forul de conducere național. În opinia mea, este un demers firesc, care maximizează mesajele electorale și programele politice propuse”, a spus Radu Moisin.

Vineri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că liberalii au decis să meargă singuri în alegerile din 2024, „cu optimism şi cu mobilizare, cu ambiţie, cu unitate”.

„Cu unanimitate de voturi, decizia a fost adoptată ca PNL, folosind mottoul istoric al partidului, ‘Prin noi înşine’, aşa cum de-a lungul timpului am reuşit ca prin acest motto, care nu este doar al PNL, este al nostru, al românilor, am reuşit să depăşim momente grele din istoria noastră, tot la fel, cu optimism şi cu mobilizare, cu ambiţie, cu unitate, PNL va aborda anul electoral 2024”, a spus Ciucă.

Acesta le-a mulţumit liderilor de filiale „pentru modul responsabil şi pentru angajamentul lor” în îndeplinirea obiectivelor asumate faţă de români.

„De asemenea, doresc să subliniez, fără niciun fel de echivoc, să nu se înţeleagă cumva că prin această decizie PNL a gândit o altă abordare a prezenţei noastre la guvernare. Vom continua să guvernăm, vom continua să colaborăm şi să cooperăm pentru îndeplinirea obiectivelor cu PSD. Guvernarea este principala preocupare a noastră în acest moment şi, de aceea, vă rog să avem în vedere că mai abitir decât acum, o să continuăm să desfăşurăm activităţile specifice la nivelul executivului şi la nivelul administraţiei locale pentru îndeplinirea obiectivelor asumate prin programul de guvernare”, a subliniat Ciucă.

Preşedintele PNL a afirmat că şi-a asumat linia electorală din 2024.

„Noi astăzi am luat o singură decizie, şi anume, decizia de a merge în alegeri ‘prin noi înşine’. În fine, avem şi capacitatea, avem şi resursa umană, avem şi motivarea necesară şi la discuţiile interne am asumat că voi conduce Partidul Naţional Liberal, împreună cu toţi membrii Biroului Politic Naţional, cu preşedinţii de filială, cu tot activul de partid în tot ceea ce înseamnă campanii din anul 2024. Întrebarea a venit de la un coleg dacă îmi asum tot ceea ce înseamnă linia electorală din 2024 şi a fost cât se poate de evident şi este cât se poate de natural în calitate de preşedinte al partidului… Nu poţi să îi îndemni să facem ceva dacă nu-ţi asumi responsabilitatea la tot ceea ce înseamnă alegeri din 2024”, a spus Ciucă.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut