Liberalii clujeni au trei reprezentanți în conducerea centrală a partidului

Organizaţia judeţeană a PNL Cluj va avea trei reprezentanţi în conducerea centrală a partidului. Astfel, Daniel Buda a fost ales președinte al Curții de Arbitraj,  Alin Tișe, vicepreședinte pe probleme de Justiție și drepturi cetățenești iar primarul Emil Boc va fi membru de drept in conducerea centrală, ca fost fost președinte de partid.

Liderul PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, a obținut un nou mandat de președinte al Curţii de Arbitraj a formațiuni liberale. El a fost ales cu 2.381 de voturi, în timp ce contracandidata sa, Diana Morar, a primit 1.256 de voturi. De asemenea, Mihai Barbu a fost ales preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori cu 3.808 voturi.

Liberalul clujean a declarat în cadrul Congresului că pe parcursul celor patru ani de președinte al Curții de Arbitraj a încercat să fie garantul respectării statutului, a principiilor și valorilor morale ale PNL și în același timp garantul respectării legii. „În cei patru ani am încercată să unesc, nu să dezbin. Am fost omul care am încercat să aduc pacea în organizații pentru a nu ajunge la Curtea de Arbitraj cu diferendele din filiale”, a spus Daniel Buda. Eurodeputatul a precizat că pentru următorul mandat își propune să fie omul care va spune nu atunci când prevederile statutare sunt încălcate…

„Apreciez că experiența acumulată în cei patru ani, experiența ca și jurist mă va ajuta să fie alături de dumneavoastră în ceea ce înseamnă asigurarea unei democrații interne necesară oricărui partid. În același timp voi fi omul care va ști să spună nu ori de câte ori vom avea de a face cu încălcarea prevederilor statutare. Fiecare membru trebuie să știe că există o instanță în interiorul partidului la care se poate adresa ori de câte ori drepturile sale nu sunt respectate”, a precizat Daniel Buda.

Alin Tișe va deține funcția de vicepreședinte pe probleme de Justiție și drepturi cetățenești, iar primarul Emil Bic va fi membru de drept în conducerea centrală ca fost președinte de partid.

Duminică, în contextul reuniunii Consiliului Naţional al PNL, eurodeputatul Rareș Bogdan a fost ales prim-vicepreședinte al partidului. Numai că Rareș Bogdan nu reprezintă PNL Cluj pentru că nu este înscris în această organizație.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut