Lecturi | Omagiu lui Eminescu

Prima ediție a Maratonului de Poezie intitulat Sub semnul lui Eminescu, organizat de Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca s-a bucurat de participarea publicului de toate vârstele, care a dorit să aducă un omagiu poetului nepereche, la împlinirea a 133 de ani de la trecerea sa în neființă.

Manifestarea a debutat la ora 9.00, în Holul Mare al instituției clujene, cei aproximativ 50 de participanți lecturând sau recitând poeme din opera eminesciană și, de asemenea, creații proprii, unele dintre acestea fiind închinate memoriei marelui poet.

Evenimentul a fost deschis prin cuvântul de bun venit al poetului și teologului Victor Constantin Măruțoiu, referent cultural în cadrul CCS. Acesta a oferit mai multe momente de lectură pe parcursul zilei, inclusiv din creația unor nume importante ale liricii clujene contemporane.

Poeți, scriitori, tineri elevi aspiranți la cerul poeziei, premianți ai concursurilor de profil din țară, dascăli iubitori de literatură și frumos dar și practicieni din alte domenii și-au dat mâna cu acest prilej comemorativ care sperăm să continue și în anii care urmează. Amintim o parte dintre cei prezenți, poetul Ionuț Țene, scriitorul și dramaturgul Remus Octavian Câmpean, Doina Cetea, poetă și prozatoare, Emilia Ataba, scriitoare română stabilită în Israel, Nadia Fărcaș, editor Ecou Transilvan, elevi de la Palatul Copiilor Bistrița îndrumați de doamna profesor Ionela Nușfelean, membrii Cenaclului Literar „George Coșbuc” Bistrița, condus de poetul și prozatorul Olimpiu Nușfelean, membrii Cenaclului Literar Studențesc „Vox Napocensis” al Casei de Cultură a Studenților din Cluj – coordonator Victor Măruțoiu, actorul Ruslan Bârlea împreună cu clasa de actorie a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

 

Directorul Casei de Cultură a Studenților, Flavius Milășan, cel care a avut inițiativa acestui proiect, s-a alăturat participanților la maraton cu un moment poetic și cu toată susținerea față de întreg demersul cultural.

Iulia GHIDIU

Foto: Camelia Hodiș

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut