Lecturi | Cum ne schimbă călătoriile gândirea?

Muzeul Etnografic al Transilvaniei ne propune joi, 22 septembrie a.c., începând cu orele 18, lansarea volumului Porțile se închid la miezul nopții”, semnat de istoricul Ioana Cosman, apărut anul acesta la editura Trei, urmată de o dezbatere pe tema Cum ne schimbă călătoriile gândirea?”.

„Călătoria în America de Sud mi-a deschis poarta spre o lume pe care nu aș fi cunoscut-o niciodată dacă aș fi lăsat-o ferecată. O lume care s-a descoperit treptat, pe măsură ce gardurile din jurul minții se lărgeau, înglobând noi și noi teritorii. Fiindcă adesea, limita nu stă în granițe, ci în împrejmuirea pe care o ridicăm între noi și celălalt. Iar America de Sud m-a ajutat să pășesc dincolo de hotare, într-o călătorie desăvârșită, fără margini”, mărturisește I.S. Cosman.

Invitați în cadrul manifestării alături de autoare vor fi Liana Don, psihiatru și Alexandru N. Stermin, biolog. Dezbaterea va fi moderată de Katalin Orbán, realizator TVR, transmit organizatorii în comunicatul de presă.

Evenimentul va beneficia de prezența unui interpret în limba semnelor române pentru persoanele cu dizabilități de auz, în persoana Oanei Tufar.

Iulia GHIDIU

Foto Fundația Cosman

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut