Lecții exclusiv online în 10 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj

Zece unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj funcționează în Scenariul 3, care presupune participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/ lecții exclusiv online.

Conform datelor existente în 6 octombrie la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, 288  unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 1, care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, iar 125 de unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 2, care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, respectiv revenirea parțială (prin rotație, de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Conform datelor furnizate de Ministerul Educației, la nivel național, în Scenariul 3 funcționează 344 de unități de învățământ, 12.474 de unități de învățământ funcționează în Scenariul 1, iar 4.838 de unități de învățământ funcționează în Scenariul 2.

Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/ instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut