Lansarea clusterului pentru educație C-EDU, la CREIC

O nouă premieră a avut loc, ieri, în România: lansarea clusterului pentru educație C-EDU, la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative Cluj.

Clusterul de educație C-Edu este prima inițiativă de acest fel din România, prin care cei implicați în proiect își doresc crearea unui ecosistem în domeniul educației cu impact la nivel național și internațional, în centrul căruia este elevul – persoana care dorește o educație pe tot parcursul vieții. Clusterul de educație poate fi un puternic instrument colaborativ de lucru pentru a răspunde marilor întrebări și provocări în domeniul educației secolului XXI (accentuate în ultimele luni de pandemie) și pentru a crește calitatea actului educațional, accesul la educație și alți indicatori cheie pentru învățare pe tot parcursul vieții.

“Este Ziua Internațională a Educației și în premieră, la Cluj am constituit Clusterul în domeniul educației cu participarea învățământului preuniversitar, a universităților clujene, a mediului de afaceri și administrației publice locale și județene, demonstrând încă o dată că la Cluj se poate. Clujul este pe primul loc în România în domeniul educației, universitățile clujene sunt pe poziții fruntașe în clasamentele naționale și internaționale. Obiectivul nostru nu este doar să fim pe primul loc, ci să avem o calitate a educației de nivel european. Acolo este ținta noastră”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul a mai precizat că acest cluster a fost constituit pentru a potența și mai mult investițiile și locurile de muncă în acest oraș, pentru a avea și în viitor calitatea a vieții pe care ne-o dorim cu toții.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut