Lansare de carte „ZOOM IN/ZOOM OUT” de Alex Goldiș

Book Corner Librarium vă invită să participați la lansarea cărții „ZOOM IN/ZOOM OUT” de Alex Goldiș, un cadru didactic respectat la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai și redactor al revistei „Vatra”. Aceasta va avea loc joi, 23 noiembrie.

În acest volum captivant, autorul explorează lumea literaturii române contemporane prin intermediul unor fragmente de publicistică literară. Întrebarea centrală a cărții este dacă astfel de texte, scrise la cald, pot rămâne relevante într-un câmp literar în continuă schimbare. Goldiș susține că da, subliniind importanța lor în înțelegerea evoluției și dinamicii literaturii.

Evenimentul va începe la ora 18:30 și se va desfășura la Book Corner Librarium. Gazda serii va fi Valentin Derevlean, care va facilita discuțiile și interacțiunea cu publicul.

Invitații speciali care vor da culoare evenimentului sunt Adriana Stan, Călin Teutișan și Cosmin Borza, personalități marcante în lumea literară și culturală.

Adăugând un plus de profunzime, autorul însuși oferă o perspectivă asupra cărții: „M-am gândit mult dacă e oportună reunirea într-un volum a unor fragmente de publicistică literară… Am căutat să elucidez probleme legate de dinamica sau evoluția unui gen, de raporturi dintre curente sau generații, să stabilesc filiații scriitoricești autohtone sau străine.”

Cu publicul având ocazia de a intra în dialog cu autorul și invitații, această seară promite să fie un regal cultural pentru iubitorii de literatură și de critică contemporană.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut