Lansare de carte: Stelian Tănase – „Marele incendiator”

Joi, 21 noiembrie, de la ora 18, în sala Tonitza a Muzeului de Artă Cluj are loc lansarea romanului „Marele incendiator” semnat de Stelian Tănase, care va fi însoţit la acest eveniment de Michael Shaffir, Virgil Mihaiu, Ovidiu Pecican şi Lucian-Năstasă Kovacs.

Generaţia mea cuprinde doi prozatori excepţionali, Ştefan Agopian şi Mircea Cărtărescu, şi un singur romancier în adevăratul sens al cuvantului, Stelian Tănase”, spunea regretatul Gheorghe Crăciun. Nu ştiu cât de corectă este această afirmaţie, din generaţia cu pricina făcând parte şi alte nume absoult notabile ale literaturii române şi nu numai, însă, poate, fraza de mai sus ar putea fi (şi/doar) o entuziastă prezentare a unui autor prea puţin luat în seamă. Prea puţin, poate şi fiindcă prezenţa sa polivalentă în spaţiul public – de politolog, eseist, realizator TV şi chiar de fost director (controversat) al instituţiei cu pricina – a eclipsat ceva din perceperea lui ca prozator.

Autorul susţine (vă rog să sesizaţi răutatea ascunsă) că romanul “Marele incendiator” este scris pentru plăcerea lecturii, şi nu “pentru spațiul cosmic și Nobel”.

O afirmaţie care merită verificată.

V. Dădulescu

Articole din aceeasi categorie