Lansare de carte și întâlnire cu eseistul Teodor Ardelean

Marți, 29 iunie, la Galeria „Casa Artelor” din Cluj-Napoca, are o întâlnire cu eseistul Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, la împlinirea vârstei de 70 de ani, prilej cui care se va lansa recenta sa carte „Biblioteca de idei. Semper fidelis”, apărută în Colecția Școala Ardeleană de Eseistică.

„Cu o invidiabilă cadență de metronom, într-o rubrică având un titlu pe măsura celui ce o semnează – «Biblioteca de idei» –, alternează reflecții diverse, comentarii, prefețe, note de lectură, amintiri și confidențe despre oamenii pe care i-a cunoscut sau portrete ale unor personalități de factură istorică și culturală. Și cu acestea n-am spus totul, căci Teodor Ardelean rezonează ca un seismograf – cultural, desigur –, la orice se petrece semnificativ în arealul său de viață, ca și în țară sau în lume.” pune Florian Roatiș, în prefața lucrării.

Invitați, alături de autor: Mircea Popa, Florian Roatiș, Ștefan Vișovan și Vasile G. Dâncu, directorul editurii Școala Ardeleeană. Amfitrion: Ionel Vitoc. Organizatori: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia/Mare, Fundația Culturală „Carpatica” și Editura Școala Ardeleană. Evenimentul va avea loc începând cu ora 12 la Galeria „Casa Artelor” (bd-ul Eroilor nr. 16).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut