Lansare de carte la Centrul Turistic Gherla

Vineri, 15 aprilie, de la ora 17:00, Centrul de Informare și Promovare Turistică Gherla va găzdui lansarea cărții „Poveștile Transilvaniei”, de Gabriel-Virgil Rusu, născut în orașul Gherla, unde a copilărit și a terminat studiile liceale.

Istoric și autor de benzi desenate, autorul cărții este profesor în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a UBB. În aceste povești cuprinse în cartea ce va fi prezentată publicului gherlean aflăm multe amănunte interesante despre eroi, personaje și tipologii celebre, despre monumente istorice, chiar și despre unele superstiții, iar toate aceste amănunte sunt trecute prin lentila autorului, care, de cele mai multe ori, s-a aflat la fața locului despre care ne vorbește în această carte. Sunt poveștile nespuse ale Transilvaniei, cele mai multe apărând în premieră într-un volum pe teme istorice. În calitate de cercetător istoric, scriitorul gherlean tratează toate problemele ridicate cu ochii și simțul specialistului, textul fiind extrem de concentrat, ușor de citit.

Ca să afle mai multe detalii despre această noua apariție editorială, gherlenii sunt invitați să participe la această lansare de carte ce se anunță de mare interes. Prezintă: prof. Emilia Turdean, prof. Mihaela Kezdi, ing. Ioan Esztegár și prof. Riti József Attila. Amfitrion: Monica Pătac.

Zilele trecute, cartea „Poveștile Transilvaniei” a fost lansată și cititorilor clujeni în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Biblioteca Academiei Române, volumul fiind prezentat de Virgil Ciomoș, Anca Brășfălean și Valentin Ajder.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut