Lansare de carte/judo

Judo-Kata. Calea spre fundamentele teoretice şi practice

vineri, 14 februarie, 11.00 * Liceul cu program Sportiv Cluj-Napoca

Numele Maestrului Naţional Tibor Kozma (7 DAN; centură alb-roşu; antrenor, expert în autoapărare; Escuela de Judo-Madrid, Agrupacion Deportiva EMT) a stat în atenţia noastră de mai multe ori, putând aminti, ca exemplu, prezenţa la Cluj-Napoca în mai 2012, cu ocazia stagiului de judo cu o parte a lotului Olimpic de Judo al României, respectiv studenţi ai Facultăţii de educaţie fizică şi sport/UBB.

Tibor Kozma revine în actualitatea imediată graţie lansării unei cărţi de excepţie în domeniu, Judo-Kata. Calea spre fundamentele teoretice şi practice, patru capitole (Formarea principiilor kata; Fundamentele teoretice şi practice; Antrenamente pentru campionatele de judo-kata; Glosar de termeni japonezi) concentrate, sintetice, din care nu lipsesc noţiunile de bază ale judo-ului.

Nu intru în amănunte de data aceasta. Vă ofer doar câteva rânduri legate de principiul esteticii: “Practicarea Judo-ului ne poate da multe plăceri: senzaţia agreabilă produsă de exerciţiul fizic, satisfacţia stăpânării mişcărilor şi bineînţeles, satisfacţia de a câştiga în concurs. Nu mai puţin importantă este frumuseţea executării procedeelor tehnice şi de asemenea observarea celorlalţi. Aceasta este “esenţa” esteticii în Judo” (traducere dr. Radu Vida).

JUDO-KATA. Calea spre fundamentele teoretice şi practice” îşi v-a găsi locul mult mai bine în genţile de Judo – acolo între prosop şi judogi – decât pe al 3-lea raft din camera mică, unde doar se umple de praf. E o carte scrisă şi fotografiată din suflet, o carte creată pentru judokani, atât profesionişti cât şi amatori, pentru toţi cei care iubesc acest minunat sport”, am citat din cuvântul introductiv al autorului.

Cred că v-am trezit interesul, interesul pentru a fi prezenţi la lansarea cărţii, pentru a împărtăşi idei cu Maestrul Tibor Kozma, pentru a avea cartea. Prezintă dr. Radu Vida şi Demostene Şofron.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie