Lansare de carte | Întâlnire literară cu Karim Kattan

Miercuri, 9 noiembrie, de la ora 18, mediateca Institutului Francez din România la Cluj-Napoca va găzdui întâlnirea literară cu Karim Kattan și lansarea cărții acestuia, „Palatul celor două coline”, tradusă în limba română.

Discuțiile vor avea loc în limba franceză, iar evenimentul va fi moderat de Bogdan Ghiu și Rodica Baconsky.

Karim Kattan este un scriitor palestinian născut la Ierusalim în 1989, laureat al Premiului celor 5 continente ale Francofoniei 2021. Este doctor în literatură comparată și scrie în limbile engleză și franceză.

Culegerea sa de povestiri, ”Préliminaires pour un verger futur” [Preliminarii pentru o livadă viitoare], finalistă a Premiului Boccaccio, a fost publicată de editura Elyzad din Tunisia în 2017.

Primul său roman, ”Le Palais des deux collines” [Palatul celor două coline], a apărut la aceeași editură în 2021, fiind recompensat cu Premiul celor 5 continente ale Francofoniei în același an.

Romanul a fost tradus în limba română de Adriana Copaciu-Lazar și Andrei Lazar și a fost publicat în această toamnă la editura Casa Cărții de Știință.

Un fragment din acest roman a fost subiectul celei de-a 13-a ediții a concursului național de traducere Mot à monde, organizat de Institutul Francez din România la Cluj, la care au participat 151 de studenți din 15 universități românești. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în prezența autorului pe 10 noiembrie 2022, la ora 15:00, la Facultatea de Litere.

Evenimentul editorial este organizat în parteneriat cu Casa Cărții de Știință, OIF, AUF, Librairie Kyralina, Artlit.

© Copertă Tincuța Marin, The Monster, 189x190cm, ulei pe pânză, 2021. All rights reserved to Tincuța Marin.
Courtesy to Jecza Gallery. Private collection Germany

***

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut