Lansare de carte | Din Bucureștiul fanariot

Romanciera Doina Ruști își lansează la Cluj cel mai recent volum de povestiri, Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot, joi, 20 octombrie, de la ora 18.30. Evenimentul va avea loc la librăria Book Corner Librarium.

Cartea a apărut anul acesta la editura Litera și va face obiectul discuțiilor alături de romanul reeditat, „Manuscrisul fanariot”.

Invitații în cadrul evenimentului vor fi Laura Lazăr Zăvăleanu și Horia Poenar, profesori la Universitatea Babeș-Bolyai.

Doina Ruști este o prozatoare contemporană de referinţă, având contribuții relevante în neogotic, cât şi în curentul realismului psihologic Este autoarea trilogiei fanariote (Manuscrisul fanariot, Mâţa Vinerii, Homeric) şi a unor romane cu miză socială puternică: Fantoma din moară, Lizoanca, Logodnica. Cel mai recent roman al său este Paturi oculte (2020), inspirat din contextul pandemiei.

Scrierile sale au fost traduse în numeroase limbi, inclusiv în limba chineză, primind recenzii apreciative în diferite publicaţii internaţionale. Doina Ruşti coordonează colecţia Biblioteca de Proză Contemporană a Editurii Litera, este scenaristă şi ţine cursuri de scriere creativă la Universitatea din Bucureşti. În 2008 a fost distinsă cu Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România iar un an mai târziu a primit Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut