Lădițe de flori, pictate, la marginea trotuarelor din Gherla

Zilele trecute, pe străzile municipiului Gherla am remarcat prezența unui grup de tineri care lucrau pe domeniul public, dar nu la întreținerea curățeniei, ci la o acțiune mai deosebită, cu care nu ne întâlnim zilnic. Artiști plastici cu pensule și vopsea în mână pictau diferite peisaje pe lădițele cu flori amplasate la marginea trotuarelor.

Din mâinile acestor tineri talentați au apărut adevărate opere de artă, peisaje deosebit de frumoase și atrăgătoare, care se bucură de aprecierile pietonilor. Peisaje din natură, flori multicolore și plante din zonele montane înviorează aspectul centrului orașului, mai exact strada Liviu Rebreanu, în vecinătatea Autogării. Să nu uităm că în fostul Armenopolis arta a avut totdeauna mare trecere și, iată, tinerii zilelor noastre știu și ei să redea orașului o față nouă, ce se bucură deja de aprecieri.

Cei 12 autori ai acestor lucrări de pe domeniul public merită toată stima noastră, ei au dat dovadă de inițiativă și de hărnicie. Remarcăm îndeosebi splendidele peisaje pictate de Fodor Harmati Júlia. Dacă alții distrug aceste aranjamente florale, iată, acești tineri ne oferă un exemplu despre cum să redăm orașului o imagine reconfortantă.

Inițiativa acestei acțiuni gospodărești a aparținut directoarei SC ADP SA Gherla, Izabella Rotar, care a lucrat și ea alături de tineri la înfrumusețarea spațiului public din zona centrală. Astfel de acțiuni am remarcat și pe strada Avram Iancu.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut