„La Terenuri”, pe masa consilierilor locali

Clujenii de toate vârstele vor avea la dispoziție un parc de relaxare și agrement, dar și o bază sportivă moderne, cu dotări de ultimă generație și cu acces gratuit.

Două proiecte părivind reabilitarea bazei sportive și amenajarea unui parc în zona “La Terenuri” din cartierul Mănăștur, se vor afla în dezbaterea consilierilor locali clujeni, în şedinţa de săptămâna viitoare. “Am înaintat Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca propunerea privind aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea bazei sportive și amenajarea unui parc în zona “La Terenuri” din cartierul Mănăștur, precum și propunerea privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal de urbanizare – reabilitare pentru același obiectiv de investiții”, a declarat primarul Emil Boc.

Investiția are ca obiect crearea unei baze sportive și de agrement pe o suprafață de peste 4,2 hectare (42.410 metri pătrați).

Potrivit municipalității, acestea vor cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber (tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei), amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă.

Vor mai exista terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness.

Baza sportivă va include o clădire multifuncțională cu parter și etaj, cu o suprafață construită de 1.210 metri pătrați (suprafață desfășurată – 1.742 metri pătrați). De asemenea, vor fi realizate zone de recreere pentru copii și pentru seniori, dar și un amfiteatru în aer liber, în care va exista posibilitatea amenajării unui patinoar, pe timp de iarnă. Nu în ultimul rând, baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați. Noua investiție va cuprinde și parcări auto, parcări pentru biciclete, stație de bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice.

Valoarea totală a investiției se va ridica la aproape 43 de milioane de lei (42.962.210,58 de lei, inclusiv TVA). Finanțarea va fi făcută din fonduri de la bugetul local și din alte surse constituite potrivit legii, iar durata de realizare a lucrărilor va fi de 16 luni.

Articole din aceeasi categorie