La Sic edilii au în plan construirea unui bazin de înot acoperit

Primăria comunei Sic doreşte amenajarea unui bazin de înot acoperit, în 2020. Noua bază sportivă va fi folosită atât de elevii Şcolii Gimnaziale, cât şi de tinerii din localitate, oferind condiţii de practicare a înotului şi în perioada anotimpului rece.

Tot în acest an, gospodarii din localitate doresc să amenajeze şi o sală de fitness, după ce, acum doi ani, în curtea şcolii a fost inaugurat un modern miniteren de fotbal cu gazon sintetic şi instalaţie nocturnă. Tot acum doi ani, la ieşirea spre comuna Bonţida a fost amenajat ştrandul cu apă sărată, frecventat vara şi de turiști din Cluj-Napoca, Gherla sau Dej pentru tratamentrul bolilor reumatisamale. Primăria din Sic are în plan şi redeschiderea minei de sare, ce s-ar adăuga obiectivelor turistice (stufărişul sau rezervaţia Ştiucii de la Săcălaia) cu care localitatea de pe Câmpie se  mândreşte şi care an de an atrag sute de oaspeţi din ţară şi din străinătate.

Printre celelalte proiecte propuse pentru perioada următoare se află canalizarea şi continuarea reabilitării străzilor laterale, Sicul remarcându-se  prin asfaltarea uliţelor,   chiar şi a potecilor care leagă cele trei mari străzi (I, II şi III). După cum ne-a informat primarul Sallai János, în anul 2020 se vor construi garaje noi pentru maşinile şi utilajele Primăriei (printre care şi cele de deszăpezire), dar şi pentru maşina de pompieri.

Anul trecut a fost inaugurat şi modernul cabinet medical, aflat chiar în centrul  localităţii, şi tot toamna trecută s-au demarat lucrările de consolidare a zidului de sprijin al drumului de lângă Biserica Reformată, unde vor fi amenajate noi locuri de parcare pentru autoturisme.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie