La mulți ani, Florin Piersic!

Astăzi, 27 ianuarie, Florin Piersic împlinește 86 de ani. O vârstă frumoasă, o vârstă activă, o vârstă pe care o poartă cu demnitate. O vârstă la care continuă să ne bucure, să ne facă fericiți, aducându-ne zâmbetul pe buze. Dar și o vârstă de la care avem în continuare ce învăța.

Știind ce plină îi este ziua de 27 și ce greu răspunde, l-am sunat în jurul orei prânzului, marți, 26 ianuarie. Cum nu a răspuns, i-am trimis un mesaj, urmat la scurt timp de telefonul Maestrului.

Vă supun atenției gândurile la ceas anivesar: ”Mă simt ca un om care are frageda vârstă de 86 de ani. Sunt bine, sunt sănătos, împreună cu Medeea Marinescu jucăm Străini în noapte, la Frankfurt, la Dusseldorf. Singurul lucru neplăcut este că în sălile de spectacole gradul de ocupare este de 30%, sunt reguli care se respectă cu strictețe. Vor urma apoi spectacole la Constanța, la București…Marele meu regret este că a plecat de lângă mine unul dintre cei mai buni prieteni ai vieții mele, Eugen Albu. A fost o prietenie extraordinară, am împărtășit multe, foarte multe lucruri frumoase și trainice împreună. Nutresc speranța că ajung la Cluj astăzi, vreau să-l conduc pe ultimul drum pe bunul meu și bunul nostru Eugen Albu, un OM mereu cu zâmbetul pe buze. Îl iubesc, îl ador, îmi amintesc acuma numai câte epigrame mi-a dedicat…, întâlnirile pe care le-am avut… Trăiesc cu speranța că există un timp cât mai lung să mă întâlnesc cu publicul, partenereul principal. Cum des îmi spunea Radu Beligan, ”el este partenerul tău adevărat”. Și aștept aceste întâlniri cu multă, multă bucurie. Pe 1 și 2 martie, îi invit pe partenerii mei cei mai buni, la cinematograful care-mi poartă numele, pentru a fi alături de mine în Străini în noapte. Nu uita și nu uitați, 1 și 2 martie. Cu siguranță nu vom uita!

Demostene Sofron

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut