La Mintiu Gherlii se fac, deja, pregătiri pentru noul an școlar

Mai este suficient timp până la începerea noului an de învățământ, dar printre preocupările cotidiene ale primarului comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, se află și pregătirea spațiilor educative și rezolvarea unor probleme ce țin de buna gospodărire a școlilor.

Zilele trecute am aflat de la domnia sa că dorește să se amenajeze un gard nou în jurul Școlii Gimnaziale din Mintiu Gherlii, unde vara trecută a fost schimbat și acoperișul clădirii din centrul comunei. Este nevoie și de un gard nou, mai ales pentru siguranța copiilor în timpul pauzelor, dar nu numai. Mai nou, circulația este destul de intensă în zonă, așa că elevii trebuie protejați. Totodată, în perioada următoare vor fi efectuate obișnuitele lucrări de zugrăvire și igienizare și vor fi puse la punct centralele termice pe lemne la școlile cu clasele I-IV din satele Nima și Bunești. Combustibilul necesar încălzirii sălilor de clasă va fi asigurat la timp, așa cum această problemă a fost rezolvată și în anii trecuți. Orice amânare creează greutăți în procesul de învățământ, mai ales că în acest an școala începe mai devreme, adică la 5 septembrie.

Desigur, în comuna Mintiu Gherlii în această vară nu sunt uitate și neglijate nici celelalte aspecte edilitar-gospodărești. În centrul de comună vor fi continuate reparațiile de străzi și va fi finalizată reabilitarea drumului comunal Mintiu Gherlii-Pădureni (Țop), o localitate unde trăiesc mai mult oameni în vârstă, dar care au și ei mare nevoie de un  drum modern. Având în vedere căldurile mari din ultimele zile, edilii din Mintiu Gherlii supraveghează zilnic asigurarea apei pe pășunile naturale din hotarul celor 6 sate componente. În afara localității Pădureni, în celelalte 5 așezări  de pe Valea Someșului Mic, în gospodăriile populației este introdusă conducta cu apă de Gilău, un mare avantaj pentru locuitorii  comunei în această perioadă caniculară.

După cum ne spunea edilul-șef, Dumitru Oltean, nici în privința fântânilor nu sunt probleme, deocamdată au debit mare de apă, dar, dacă tot așa țin căldurile, nu este exclus  ca ele să fi secate, ceea ce nimeni nu dorește.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut