La Mintiu Gherlii bate vânt de primăvară

Cel puțin la mijlocul lunii februarie, asta am constatat pe meleagurile someșene. În împrejurimile municipiului Gherla oamenii au ieșit în jurul gospodăriilor la efectuarea unor lucrări de sezon. Nu au procedat altfel nici edilii localităților rurale din zona Someșului Mic, care au părăsit mai des birourile și au făcut planuri pe anul 2022, pe teren.

În comuna Mintiu Gherlii, primarul Dumitru Oltean a cutreierat și el hotarul celor 6 sate componente și chiar dacă este devreme să înceapă lucrările gospodărești, măcar a schițat la fața locului ce dorește să facă în lunile următoare. Așa cum am mai scris, un proiect îndrăzneț este introducerea gazului metan în localitățile Bunești și Nima, după ce la Mintiu Gherlii s-a rezolvat această problemă. Nu va fi deloc ușoară realizarea acestui proiect, edilii lovindu-se de multă birocrație, însă, după cum îi cunoaștem pe gospodarii din Mintiu Gherlii, ei nu se lasă până când în cele două sate vecine, în casele oamenilor va arde gazul.

În pofida discuțiilor aprinse din ultima vreme, referitoare la prețul gazului metan, cetățenii celor două sate nu doresc să renunțe la cererile lor. Cum se face primăvară, în comună va fi reluată modernizarea drumurilor și străzilor, fiind vorba de etapa a doua a investițiilor. În centrul de comună mai sunt câteva ulițe, unde reabilitarea carosabilului încă nu s-a realizat, urmează ca și acolo să înceapă lucrările, numai condițiile meteorologice să permită. De asemenea, va fi finalizată reasfaltarea drumului ce duce spre satul Pădureni, investiție demarată acum un an. Să mai  amintim că prin eforturile edililor a fost amenajat un drum nou peste deal între satele Bunești și Nima, o lucrare deosebit de avantajoasă pentru posesorii de mașini din cele două așezări, care nu mai sunt obligați să iasă pe șoseaua națională Gherla-Dej.

La investițiile sociale, primarul Dumitru Oltean ne-a amintit schimbarea acoperișului la clădirea Școlii Gimnaziale din Mintiu Gherlii, dar vor fi executate lucrări de reparații și renovare și la celelalte unități de învățământ de pe raza comunei (grădinițe și școli cu clase primare).

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut