La Iclod străinii se orientează mai ușor

De când în fruntea comunei se află primarul Emil Pîrțoc, localitatea de pe Valea Someșului Mic înflorește de la o zi la alta.

Nu demult am scris despre modernizarea străzilor și trotuarelor și iată, avem o nouă dovadă a dezvoltării rapide a așezării din vecinătatea municipiului Gherla. Zilele trecute, pe adresa Primăriei au sosit noile numere de casă și plăcuțele stradale, care deja sunt distribuite cetățenilor și montate de angajații administrației locale. Dacă până acum străinii s-au orientat mai greu pe raza comunei, după montarea noilor numere și plăcuțe orientarea va fi mult mai ușoară, la colțurile de stradă apărând denumirea nouă, iar la fiecare poartă numerele de casă sunt mai vizibile. De fapt, multe gospodării din centrul de comună și din celelalte patru sate componente nici nu aveau numere vizibile. Iată, prin grija edililor la Iclod s-a rezolvat și această problemă, după cum în cele mai aglomerate puncte ale localității au fost amenajate tăblițe cu obiectivele istorice (cum este Muzeul de Etnoarheologie) și religioase, spre bucuria turiștilor care vizitează comuna. Preocupări gospodărești, care caracterizează activitatea cotidiană a celor care conduc destinele așezării transilvane.

În aceste zile de august va sosi la Iclod caravana mobilă pentru cei care doresc să-și schimbe cărțile de identitate, cheltuielile fiind suportate de Primărie. O altă măsură de larg interes.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut