La Gherla se modernizează trecerile peste calea ferată

De câțiva ani șoferii gherleni (dar, nu numai ei) se plâng de starea în care se află trecerile de cale ferată de pe raza orașului, pline de gropi și denivelări. Factorii de răspundere tot dau vina unii pe alții, Primăria și CFR-ul neasumându-și răspunderea.

Zilele trecute, însă, cele două părți s-au înțeles și s-au făcut demersuri susținute în vederea executării lucrărilor de reparații în zonele problematice, la nivel de cale ferată. Primul pas a fost făcut la trecerea de cale ferată de pe strada Liviu Rebreanu (cea mai aglomerată barieră, fiind vorba de drumul ce merge spre zona Câmpiei), unde lucrările au fost deja realizate, spre mulțumirea șoferilor care timp de două săptămâni au fost nevoiți să circule pe străzi ocolitoare. În continuare vor fi reabilitate trecerile peste calea ferată și în alte zone ale municipiului, chiar dacă acolo circulația nu este atât de intensă ca și pe cea de pe strada Liviu Rebreanu, unde, mai ales la orele dimineții, la trecerea unui tren, se formează cozi interminabile de mașini. De acum încolo condițiile traficului auto vor fi mult mai bune, trecerea peste linia CFR arătând ca nouă, așa cum am văzut și în alte  localități din țară.

Iată ce înseamnă când administrația locală, în colaborare cu CFR, rezolvă o problemă care la prima vedere pare neînsemnată (doar a ținut atâția ani!), însă care a creat multe nemulțumiri din partea conducătorilor auto din municipiul Gherla și a celor care au tranzitat așezarea de pe Someș.

Modernizarea trecerilor peste calea ferată se face pe fonduri europene, dar în cazul municipiului Gherla este vorba de preocuparea edililor de a rezolva și această problemă. Poate se va rezolva și întreținerea zonelor verzi de pe marginea liniilor CFR, unde iarba crește chiar la nivelul scărilor de la vagoane. Ar fi bine dacă periodic cineva ar cosi și aceste suprafețe…

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut