La Gherla s-a deschis patinoarul

Mai târziu față de anii anteriori, în municipiul Gherla amatorii de patinaj se pot bucura de deschiderea patinoarului artificial din incinta stadionului din parc.

Ținând cont de răcirea vremii, edilii au dat drumul acestei baze sportive de iarnă, spre satisfacția copiilor, dar și a… pensionarilor (unul dintre cei mai vechi amatori ai sporturilor de iarnă în localitate, Tiberiu Kampo, are peste 80 de ani!), care încă din prima zi au luat cu asalt luciul de gheață de la marginea parcului mare.

Patinoarul stă la dispoziția publicului, zilnic, între orele 12:00 – 20:00, dar într-o serie pot intra doar 10 persoane, având în vedere restricțiile impuse de pandemie. Cel mai aglomerat este după-amiază, când elevii se întorc de la cursurile școlare. Tarifele de intrare nu s-au schimbat de anul trecut: copiii sub 18 ani plătesc pentru o oră de patinaj 3 lei, iar adulții 5 lei. Pentru cei care nu au patine proprii, la fața locului se închiriază, tariful fiind de 3  lei/ora.

Acum câțiva ani, până când Primăria nu a amenajat patinoarul artificial de la stadion, gherlenii foloseau lacul de agrement înghețat din mijlocul parcului mare, unde în anii 60 se disputau chiar și meciuri de hochei pe gheață, cu  participarea unor renumite echipe din Cluj-Napoca și Harghita. Formația locală Voința a activat în campionatul regional Cluj, dar în partide amicale  întâlnea grupări din Miercurea Ciuc sau Odorheiul Secuiesc. Totodată, pe pista înghețată a lacului se desfășurau concursuri de patinaj viteză.

Pe atunci copiii nu aveau tablete sau telefoane mobile…

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut