La Gherla nu scade presiunea apei

Iar avem parte de călduri mari, în multe locuri temperaturile de afară au depășit 30 de grade. La începutul acestei săptămâni arșița, la orele amiezii, a fost insuportabilă și în municipiul Gherla, unde ștrandurile au fost luate din nou cu asalt.

Populația respectă recomandările medicilor și în intervalul orar 12:00-18:00 nu iese afară. Deci, lumea stă mai mult acasă (cine nu are serviciu, desigur, sau pensionarii), dar consumă multă apă din rețeaua orașului. După cum ne-a spus directorul sucursalei Gherla a Companiei de apă „Someș” SA, ing. Vasile Morar, în ciuda consumului mare, presiunea apei nu a scăzut pe conductă. Acesta este și rezultatul activității angajaților serviciului apă-canal, care încă în cursul primăverii au verificat toată rețeaua de 60 kilometri de apă de pe raza orașului, iar unde au fost mici nereguli sau defecțiuni, acestea au fost remediate.

În fiecare zi, pe manometrul instalat pe conductă se verifică și se analizează presiunea apei și unde este nevoie se reglează presiunea. Au fost instalate și pompe care măresc presiunea cu 30 la sută. Deci, preocupări gospodărești ale conducerii sucursalei gherlene a Companiei de Apă „Someș” SA, personalul muncitor fiind permanent pe teren și verifică starea întregii rețele. Important e că în municipiul Gherla și în această perioadă de caniculă apa ajunge  cu o bună presiune și la etajele superioare ale blocurilor din cele trei cartiere de locuințe. Cel puțin până în prezent nu au fost reclamații sau sesizări din partea locatarilor.

În această vară, în zona orașului continuă extinderea rețelei de apă, în prezent fiind în derulare introducerea apei și în satul Silivaș, localitate componentă a municipiului Gherla. Totodată se schimbă conductele (vechi, din anii 90) în satul vecin, Hășdate, la fel un cartier al așezării de pe malul Someșului  Mic.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut