La Gherla continuă acțiunile de dezinsecție

La Gherla au fost demarate acțiunile de dezinsecție pe domeniul public, etapa a doua. Obiectivul este combaterea dăunătorilor cauzatori de disconfort pentru populație (țânțari, muște, căpușe) din parcuri, spații verzi, aliniamente stradale, lacuri, cursuri de apă.

Operațiunea s-a derulat în perioada 18-20 iulie, în intervalul orar 00:00 – 06:00, în funcție de condițiile meteorologice. În cadrul etapei a doua a acțiunii au fost vizate zonele: Parcul Mare, Parcul Central, parcul de pe strada Clujului, teren Stadion 1 și Stadion 2, scuar str. Liviu Rebreanu, zona Canalul Morii, str. Prof. Sütő György – loc de joacă pentru copii, str. Călărași – loc de joacă pentru copii, Sărătura, zona agrement – Cărămidărie; Băița – loc de joacă pentru copii. La efectuarea operațiunii de dezinsecție și de această dată s-a utilizat insecticidul Cymina Plus.

Circulația pietonală în zonele de acțiune ale echipelor de dezinsecție a fost strict interzisă. În perioada menționată, apicultorii au fost îndemnați să ia măsuri de protecție în vederea protejării familiilor de albine.

În acest an, ca de altfel și în anii anteriori, acțiunea de dezinsecție la Gherla s-a desfășurat în condiții bune. În punctele unde au fost efectuate aceste acțiuni Primăria a montat tăblițe de avertizare a populației.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut