La Gherla au început acțiunile de dezinsecție

Prin grija Primăriei Municipiului Gherla, în orașul de pe Someș au demarat acțiunile de dezinsecție pe domeniul public.

Operațiunile au început duminică, 5 iulie, și vor continua în zilele de 9, 12 și 16 iulie, în intervalul orar 22:00 – 06:00, în funcție de condițiile meteorologice. Obiectivul acțiunilor de dezinsecție este combaterea dăunătorilor cauzatori de disconfort pentru populație (țânțari, muște, căpușe) din parcuri, spații verzi, aliniamente stradale, lacuri, cursuri de apă. Sunt vizate următoarele zone: Parcul Mare, Parcul Central, parcul de pe strada Clujului, scuar str. Liviu Rebreanu, zona Canalul Morii (tronson situat între str. Parcului și str. Clujului), str. Prof. Sütő György – loc de joacă pentru copii, Sărătura, Băița (loc de joacă pentru copii), Băița (loc de joacă pentru copii – Cămin Cultural).

La efectuarea operațiunii de dezinsecție se utilizează insecticidul K-Othrine EC 84. În timpul efectuării tratamentelor, cetățenii care locuiesc în zonele respective sunt rugați să închidă ferestrele. Circulația pietonală în zonele de acțiune ale echipelor de dezinsecție este strict interzisă.

Încă de la începutul acțiunii de dezinsecție, populația municipiului Gherla a fost receptivă și a respectat indicațiile edililor.

SZ.Cs.       

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut