La Cluj-Napoca, 13 centre de vaccinare

Primarul Emil Boc a declarat, la începutul ședinței de consiliu local de miercuri, că deși suntem într-un trend descrescător în ce privește pandemia de coronavirus, la Cluj-Napoca, nu este cazul să facem excese de sărbători, mai exact de Revelion. Boc a anunțat și harta celor13 centre de vaccinare, precizând totodată că planificările vor începe după mijlocul lunii ianuarie.

Mesajul meu este: fără excese de sărbătri. Dragi clujeni, chiar dacă avem un trend descrescător, un comportament care să ne scoată din tiparul obișnuit ne-ar putea duce din nou în pericol de carantină. Rugămintea noastră e de a respecta inclusiv în această perioadă a Anului Nou, cerințele elementare care vizează protecția față de COVID-19. Primăria nu a organizat niciun fel de eveniment care să genereze prezența în masă a oamenilor, nici focuri de artificii, nici concerte, nici spectacole, de Crăciun, tocmai pentru a putea trece cu bine, gândindu-ne la sănătatea fiecăruia. În concluzie, să ne petrecem cu bine, dar cu moderație, pentru că acum se arată partea plină a paharului. În ianuarie va continua procesul de vaccinare. La Spitalul de Infecțioase s-a încheiat procedura de vaccinare, din 420, aproape 400 s-au vaccinat, 375, iar din 4 ianuarie se reia vaccinarea la tot corpul medical. Cel mai devreme după 15-20 ianuarie se va începe cu prioritate la persoanele peste 65 de ani, cele cu diverse afecțiuni și personalul din Poliție, Jandarmerie, administrație”, a spus Emil Boc.

Primarul a mai precizat xă la Cluj-Napoca sunt 13 centre de vaccinare, 11 în cadrul unităților de învățământ, două în instituții de specialitate.

Astfel, locațiile sunt: În Mănăștur – Școala Ion Creangă, Aleea Peana nr.4; Școala Iuliu Hațieganu, strada Grigore Alexandrescu, nr.16; Școala Liviu Rebreanu, strada Moldoveanu nr. 1.

În Cartierul Mărăști Școala Vaida Voievod, strada Oltului, nr.83; Colegiul Tehnic Anghel Saligny; Școala Traian Dârjan, strada Traian Vuia, nr.76.

În Gheorgheni și Bună Ziua Colegiul Tehnic Transporturi Transilvania, strada Bistritei nr.21.

În Zorilor și Europa Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, structura nr.1, Calea Turzii, nr 140-142 și în structura nr. 2 de pe strada Zorilor nr.27.

În Grigorescu Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, strada Alexandru Vlahuță nr. 42-44.

În Gruia Școala Horea, strada Horea nr.19 A/

Un centru va fi amenajat în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului CFR Cluj, strada Republicii nr.28, iar un altul va fi amenajat la Centrul Medical Unirea din rețeaua de sănătate Regina Maria, strada Observatorului nr. 1-3.

Planificarea pentru vaccinare va începe după 15-20 ianuarie, prin telefon, prin medicul de familie sau prin accesarea directă a platformei.

Anxa M. Coibașami

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut