La Cluj au răsunat „Cântările Cerului” din glasurile a 1500 de copii

O atmosferă de bucurie în rugăciune au creat peste 1500 de copii și tineri ortodocși care au concertat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, sâmbătă, 8 iunie 2024, la „Cântările Cerului”, ediția a II-a, un eveniment muzical organizat de Organizația Creștină „Agape”. Sute de tineri și copii și-au unit vocile în interpretarea de cântări religioase în cinstea Mântuitorului Iisus Hristos și a Maicii Domnului. 

Această ediție a avut și un scop caritabil, strângându-se fonduri pentru construirea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor” din localitatea clujeană Sânnicoară, un proiect al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care va îngriji copii cu boli cronice progresive. 

La eveniment au participat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, și un număr de 4000 de spectatori participanți și ei. 

Copiii și tinerii care au compus formațiile corale au făcut parte din mai multe parohii și asociații de tineret aparținând Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului (județele Cluj și Bistrița-Năsăud), Episcopiei Sălajului (județul Sălaj) și altor zone ale țării.

În cadrul evenimentului, Organizația Creștină „Agape” din Cluj-Napoca și Inspectoratul Școlar Județean Cluj au premiat 20 de elevi olimpici din județul Cluj. Olimpicii au fost răsplătiți cu diplome de recunoștință și premii în bani, fiecare primind suma de 1000 de lei.

Proiectul „Cântările Cerului” este inițiat de către Organizația Creștină „Agape” din Cluj-Napoca, prima dată fiind pus în practică anul trecut. 

sursă foto: pagina de socializare a Facultății de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca

T.S.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut