La 1 decembrie şi la Gherla se deschide patinoarul

Indiferent de condiţiile meteorologice, în incinta stadionului din parcul municipiului Gherla, la 1 decembrie se deschide pentru public pationarul artificial, ne-a declarat directorul SC ADP SA, Genel Mureşan.

Până în urmă cu doi ani gherlenii dispuneau, pentru patinaj, doar de lacul de agrement din mijlocul parcului, care timp de zece ani a îngheţat doar sporadic. Apoi, prin grija Primăriei s-a amenajat un patinoar (nu mare, dar pentru localnici ajunge) artificial, spre bucuria copiilor, dar şi a adulţilor care practică acest sport de iarnă.

Să nu uităm că în anii ´60 oraşul Gherla avea o foarte bună echipă de hochei pe gheaţă, Voinţa, iar întâlnirile cu echipe din Cluj sau din Harghita aveau loc duminica la amiază, pe terenul amenajat pe lacul de agrement din parc, îngheţat şi întreţinut de amatorii acestui sport. De multe ori, în preajma meciurilor se ducea apa în… găleţi  (nici furtun nu exista în acele vremuri!) de la casele vecine de pe strada Bobâlna, pentru ca noaptea să îngheţe. Pe atunci mai trăiau oameni devotaţi mişcării fizice şi sportului…

În anii ´60, la un concurs de patinaj viteză desfăşurat pe pista din jurul lacului îngheţat s-au înscris 50-60 de copii, recompensaţi de organizatori cu o ciocolată  amăruie. Adevărat, atunci nu exista tabletă sau telefonul  mobil.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie