Județul Cluj, un nou bilanț negativ

Clujul înregistrează azi un nou record al cazurilor noi de coronavirus: 138 de cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore. Este a doua zi consecutivă cu peste 100 de cazuri zilnice de COVID-19. La terapie intensivă sunt internați în stare gravă 33 de pacienți.

În total, la spitalele din județul Cluj dedicate tratării bolnavilor de COVID sunt internate 350 de persoane, din care 318 din județul Cluj.
Alte 890 persoane s-au vindecat și au fost externat, dintre acestea 720 din județul Cluj.

Prefectul Județului Cluj, Mircea Abrudean a precizat, vineri, că din anchetele epidemiologice efectuate reiese că principala cauză a exploziei de îmbolnăviri cu coronavirus sunt evenimentele și petrecerile private organizate cu nerespectarea măsurilor de distanțare. „Mizez pe responsabilitatea clujenilor și sper să nu mai avem creșteri de cazuri de coronavirus”, a transmis Mircea Abrudean.

Precizăm că vineri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a dispus suspendarea pe o perioadă de zece zile cu posibilitatea de prelungire a activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare în 14 unități administrative din județul Cluj, printre acestea aflându-se și municipiul Cluj-Napoca. De asemenea s-a mai dispus suspendarea activității operatorilor licențiați pentru jocuri de noroc. A mai fost suspendată activitatea cu publicul a cinematografelor , instituțiilor de spectacole sau de concerte.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut