Judecătoare din Cluj, propusă la Ministerul Justiţiei

Comitetul Executiv Naţional (CEx) al PSD a stabilit ca judecătoarea clujeancă Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiţiei.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, preşedinte al Partidului Social Democrat, a explicat decizia de a o remania pe Ana Birchall de la Ministerul Justiţiei şi de a o propune pe Dana Gîrbovan, precizând că îşi doreşte o persoană care a lucrat alături de magistraţi.

“Vreau ca la Ministerul Justiţiei să fie cineva care cunoaşte foarte bine modul în care lucrează magistraţii, care a lucrat alături de magistraţi, cineva independent şi nu am mai vrut să fie cineva înregimentat politic”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Agerpres.

Dana Gîrbovan a subliniat, la rândul său, că a acceptat “de principiu” propunerea, cu condiţia să îi fie asigurată independenţa deplină în exercitarea mandatului şi, de asemenea, ca preşedintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu. “Am solicitat acest lucru pentru că nu doresc ca ministerul să devină subiect de dispute politice şi electorale între palate, ci discuţiile publice să fie pe găsirea de soluţii pentru problemele din justiţie”, a explicat judecătoarea. .

Dana Gîrbovan este președinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România. Este, totodată, fost membru CSM.

Numele Danei Gîrbovan a mai fost vehiculat o dată pentru funcția de ministru al Justiției în urmă cu doi ani și jumătate, după demisia lui Florin Iordache și înainte de numirea lui Tudorel Toader în fruntea ministerului.

Social-democraţii s-au reunit, vineri, în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta despre organizarea Congresului, şi despre propunerile de miniştri pe care liderul PSD urmează să i le trimită lui Klaus Iohannis. La MAI a fost propus Mihai Fifor, iar la Ministerul Educaţiei – senatorul Şerban Valeca.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie