Jocul satului, la Frata

Publicul iubitor de folclor este invitat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, de Primăria și Consiliul Local Frata, Căminul cultural și Centrul de Informare Turistică Frata, să participe, în acest sfârșit de săptămână, la Festivalul „Jocul Satului” din Frata.

Ajunsă la cea de-a XVII-a ediție, manifestarea se va desfășura duminică, 31 iulie, începând de la ora 11:00, când va avea loc parada portului popular. Apoi, de la ora 12:00 va fi săvârșită o slujbă religioasă, după care va fi deschis evenimentul și se vor acorda diplome și premii celor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, dar și elevilor cu rezultate deosebite la învățătură.

De la ora 13:00 va avea loc un spectacol folcloric susținut de interpreți locali și interpreți consacrați, alături de numeroase formații artistice. În cadrul manifestării, toți participanții vor fi invitați la joc, pentru a retrăi bucuria obiceiului de altădată din satul românesc.

La Centrul de Informare Turistică, publicul prezent la festival va putea admira o expoziție de costume populare realizate de familia Soporan, meșteri populari, dar și una pictură – tablouri realizate de Anica Pojar și Luis Ludovic Garcia Camarero.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut