JCI Cluj continuă campania de reducere a risipei în domeniul vestimentar

JCI Cluj invită clujenii, în 19 și 20 octombrie, la Târgul de Toamnă #ReClothing, un târg în cadrul căruia articole vestimentare deosebite își caută noi proprietari. Vizitatorii vor avea parte atât de o sesiune de shopping sustenabil, cât și de workshop-uri cu designeri clujeni și demonstrații de upcycling (adică a da o nouă viață hainelor vechi), dar și sesiuni de styling și detox de garderobă.

Evenimentul se desfășoară la Iulius Mall. Banii strânși în cadrul târgului vor fi alocați unor proiecte educaționale – mai exact dotarea școlilor din mediul rural.

Acest eveniment face parte din cadrul proiectului ReClothing, care își propune crearea unui cadru de conștientizare a unei probleme cu care societatea se confruntă – modul în care “consumăm” haine – și, în același timp, oferirea unor soluții pentru a o reduce.

95% din deșeurile textile ar putea fi refolosite, repurtate sau reciclate, indică statisticile. Purtăm doar o treime dintre hainele pe care le avem, adică celelalte două treimi reprezintă risipă. Atenția către acest domeniu e extrem de importantă, în contextul în care industria textilă se situează pe locul al doilea în topul celor mai mari poluatori din lume.

“De multe ori tindem să cumpărăm, fiind atrași de reduceri sau alegem piese nepotrivite pe care nu le putem integra în viața de zi cu zi. În cadrul acestui proiect vrem să îi încurajăm pe consumatori să cumpere mai puțin și de calitate, să recondiționeze hainele de care s-au plictisit și să vândă sau să doneze produsele de care nu mai au nevoie”, declară Ovidiu Lădar, membru JCI.

Inițiativa ReClothing include trei componente: o campanie de awareness, acțiuni de colectare haine, care ulterior sunt donate către comunitățile cu posibilități materiale reduse sau sunt reciclate, dar și evenimente punctuale, precum târguri.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut