Jazz în the Park 2021

The Show Goes on!

O nouă ediție Jazz in the Park s-a deschis aseară, prin concertul Fanfarei Ciocârlia, cu desfășurare în Iulius Parc. 37 de trupe din țară și străinătate vor concerta pe scenele aflate în Parcul Național Etnografic ’’Romulus Vuia’’, Iulius Parc și Campusul USAMV, oferind încă o dată clujenilor și nu numai lor, posibilitatea de a descoperi artiști incredibili, de asculta albume de jazz în premieră. Totul e ca timpul să țină cu jazz-ul și pasionații săi ascultători.

’’Am învățat pe pielea noastră cât de dificil este să livrezi un festival în pandemie și considerăm că e o mare victorie că reușim. E o ediție făcută din pasiune, din ambiție, dar nu o să ascund că a fost foarte greu de pus toate lucrurile cap la cap (…) Am făcut tot ce am putut și noi ca să contribuim la întoarcerea la normalitate, la care râvnim cu toții. Contextul în care am lucrat ne-a stimulat mult creativitatea și, practic, ediția din acest an conține multe idei, de la concepte de scene până la diferite campanii speciale, pe care le veți vedea în viitor transformându-se în proiecte de sinestătătoare. Până atunci, însă, să ne bucurăm de ce am reușit să punem pe agendă’’ (Alin Vaida, directorul executiv).

Concertele…

Vineri, 3 septembrie, îl aduce în fața publicului pe redutabilul chitarist Dominic Miller, care va concerta în Parcul Etnografic. Iubitorii jazzului vor avea ocazia să-i asculte în Parcul Etnografic pe Barabás Lőrincz Quartet, Sorin Zlat Trio și Marco Mezquida, dar și pe artiștii VRTW Bully și Dodo. Pe scena Iulius Parc, vor concerta Ineffable, Essential Notes și Big Dimm a’Band.

Sâmbătă, 4 septembrie, este ziua în care Fatoumata Diawara, artista din Mali care combină cu virtuozitate muzica folk, blues, jazz și pop cu sonoritățile Africii tradiționale, va încânta publicul aflat în Parcul Etnografic. Cei prezenți în parc se vor putea bucura și de concertele lui Ron Minis, Nik Bärtsch, Bogdan Vaida și UFe și Puiu / VRTW Artists. Pe scena artiștilor români din Iulius Parc vor urca A-C Leonte & The Bash, Luiza Zan și JazzyBIT, iar pe pontonul de lângă lac lumea se va putea bucura de un silent concerts oferite de Yamaha. Tot sâmbătă se deschide Campusul USAMV, aici concertând trupa Moonlight Breakfast și DJ-ii Bully / VRTW și Kornelia Binicevicz / Ladies on Records.

Duminică, 5 septembrie, publicul îl va asculta pe cântărețul de jazz al generației hip-hop José James cu a sa invitată specială Taali, ce vor urca pe scena principală din Parcul Etnografic. Tot în Etnografic vor concerta Balkan Taksim, Mőrk, Hania Rani, Teodor Pop și artiștii VRTW Karak și Iorga. Pe scena din Iulius Parc vor avea loc concertele Beats Remedy, Arcuș Trio și Iordache, iar în Campusul USAMV vor cânta JazzyBIT, UFe / VRTW și Habibi Funk DJ Set.

O secțiune inedită în festival este Curtea Șaraimanic din Parcul Etnografic, o colecție de întâlniri, concerte și povești cu (poate) ultima generație de lăutari din România: Taraful Marian Mexicanu’ (vineri, 3 septembrie), Taraful de la Vărbilău (sâmbătă, 4 septembrie) și Taraful Ionică Minune (duminică, 5 septembrie), care ne vor încânta cu o muzicăd e o profundă exprsivitate.

Reguli de acces

Accesul în toate zonele de festival se realizează în baza următoarelor dovezi: certificat de vaccinare care să ateste finalizarea schemei complete de vaccinare cu cel puțin 10 zile în urmă; test negativ PCR (nu mai vechi de 72 de ore); test negativ antigen (nu mai vechi de 48 ore); certificat medical care atestă infectarea cu SARS-CoV-2 emis cu 15-180 de zile înainte

Demostene Sofron

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut