Jazz in the Park 2019

La porţile consacrării… Jazzul, un mod de viaţă, un mod de a gândi

3 – 5 mai, Iulius Park

Concursul Internațional Jazz in the Park, ajuns anul acesta la cea de a 5 – a lui ediţie, este un evenimentul care se adresează trupelor tinere de jazz, cu desfăşurare pe scenele dedicate competiției din Iulius Park.

Prin intermediul acestui eveniment se doreşte descoperirea şi promovarea tinerelor talente ale muzicii jazz. Concursul Internațional Jazz in the Park oferă participanților șansa de a concerta într-un cadru profesionist, în fața a peste 5000 de oameni, printre care și reprezentanți ai Europe Jazz Network și directori ai unor importante festivaluri de jazz din Europa.

Concursul Internațional Jazz in the Park este jurizat de specialiști ai domeniului şi trebuie menţionaţi Ştefan Vannai – membru onorific, coordonatorul festivalului studențesc Jazz Napocensis; Peter Dimitriov – directorul festivalului A to Jazz, Bulgaria; Mihai Moldoveanu – bassistul trupei Jazzybit; George Durbălău – podcaster, reprezentant ArboMedia și Horea Marc – stage managerul festivalului Jazz in the Park.

Premiile vizează secţiunile Open Air, Club, Compoziţie plus Premiul Best Romanian Band.

Festivalul se deschide vineri 3 mai – VORBE, Clemenceau 3 -, cu un concert susţinut de cei de la JAZU, combinaţie între influențe tradiționale, funk, jazz și bossa nova,

Concursul propriu – zis începe sâmbătă 4 mai, 16.00, pe scenă urmând să evolueze Ikiga Collective (Rusia), Gypsy Jazz Trio Belgrade (Bulgaria), MING (Rusia), Ehud Ettun Trio (Israel), Project Connections (Bulgaria), Szabo/Turcerova/Macecek (Cehia) şi Grace Kim & The Skittles (Marea Britanie). Invitaţii serii sutnEssential Notes (România).

Duminică 4 mai, 16. 20, vor evolua pe scena de concert Aleksandra Kutrzepa Quartet (Polonia), Lost in 13 ( România), In Trio (Olanda), Grey Paris (Danemarca), Sebestyen Patrick Quintet (Ungaria), Jakub Paulski Trio (polonia), Fraktale (Polonia), Jean – Paul Estievenart (Belgia).

Festivitatea de premiere este prevăzută pentru 21. 40, în închiderea concursului internaţional urmând să cânte JazzyBIT (România).

Lost in 13 este singura trupă din România ce intră în concurs. Îi regăsim în componenţa trupei pe Maria Şimandi (voce), Sergiu Bivol (trompetă), Sergiu Chirileasa (pian), Lavinia Ian cu (ch), Laura Benedek (bass) şi Andu Devesievici (baterie).

Mă gândesc la cele postulate de Nina Simone, citez: “Jazzul nu este doar muzică, este un mod de viaţă, este un fel de a fi, un mod de a gândi”, la care subscriu fără rezerve.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie