Jazz & Cinema la Cursul de Estetica Jazzului

Afiş: Iulia & Duiliu Crișan

Joi 12 martie, de la ora 19, în sala nr. 11 (parter stânga) a Academiei Naționale de Muzică “G. Dima” (str. I.C. Brătianu nr. 25), cursul de Estetica Jazzului, susţinut de jazzologul Virgil Mihaiu, propune pentru prima dată de la înfiinţarea sa tema Jazz & Cinema, invitați fiind doi reprezentanți ai criticii române de cinema: Constantin Pârvulescu și Ioan-Pavel Azap.

Constantin Pârvulescu (foto stînga) cercetător în domeniul studiilor de film și media se află într-o relație “de familie” cu jazzul (este nepotul lui Bela Kamocsa, ctitor al mișcării jazzistice timișorene, și bas-ghitarist în formula inițială a trupei “Phoenix”). A publicat cărți despre cinema și istorie, media și serviciile financiare, cinema și politică, este autorul a numeroase cronici muzicale, precum și a două volume cu şi despre jazz – “Blues de Timișoara” (conceput împreună cu Bela Kamocsa) şi “Festivalul de Jazz de la Gărâna” – o colecție de eseuri despre istoria acestui festival, abordat ca fenomen antropologic, cultural și mediatic.

Ioan-Pavel Azap (foto dreapta), unul dintre cei mai avizaţi critici de cinema contemporani, a publicat volume de poezie, interviuri şi critică de film, şi scrie constant cronici de cinema, în special în revistele de cultură „Tribuna” (unde este și redactor) și „Steaua”.

Pe lângă studenții de la Academie, la serată, care este organizată în colaborare cu Centrul Cultural Casa do Brasil, sunt așteptați spectatorii interesați de conexiunile dintre cele două arte.

V. Dădulescu

Articole din aceeasi categorie