Jandarmii clujeni au donat sânge pentru viață

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj s-au prezentat, în zilele de 15 și 16 iulie, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca pentru a dona sânge, într-o nouă campanie, organizată la nivel național de Jandarmerie și Patriarhia Română.

În aceste zile, peste 1000 de jandarmi din țară au mers să doneze sânge, pe fondul numărului mare de îmbolnăviri și al rezervelor din ce în ce mai mici din spitale.

„Cele mai recente statistici arată că nici măcar 2% din populația României nu donează anual sânge, adică de aproape 4 ori mai puțin decât media europeană. Asta înseamnă că nevoia de sânge este foarte mare. Acum, este nevoie urgentă de sânge pentru bolnavii din spitale” – este mesajul transmis de jandarmii clujeni.

Aceștia îndeamnă clujenii să li se alăture în campanie, ajutorul fiecăruia contând enorm pentru cei aflați în suferință.

Campania „Donează sânge, salvează o viață!”, desfășurată la inițiativa Patriarhului Daniel, este la cea de-a 18-a ediție. Din 2013 și până în prezent, în cadrul campaniei au fost colectați peste 19.000 litri de sânge, prin implicarea a peste 35.000 de donatori voluntari.

M. T.

Articole din aceeasi categorie