Jale la admiterea în Poliție

Peste 40 la sută dintre candidații înscriși la admiterea la școlile de agenți de poliție din România au fost eliminați din concurs în urma testării psihologice.

Potrivit Sindicatului Europol, numărul de candidați înscriși la procesul de admitere în școlile de poliție este cel mai scăzut din istoria MAI, fiind vorba despre aproximativ 5000 de candidați la 1640 locuri disponibile în Școala de agenți de poliție de la Câmpina și Cluj Napoca. „Astfel, de la un județ la altul, procentele celor care au fost declarați inapt variază între 10% și 50%. După centralizarea parțială, din estimările noastre au rămas în cursă puțin peste 3000 de candidați din totalul de aproximativ 5000 de înscriși, iar următoarea etapă să fie organizată în perioada 23-29 noiembrie când se va desfășura proba de testare a abilităților fizice. Din experiența anilor precedenți, mai ales ca urmare a creșterii gradului de dificultate a probelor fizice din cuprinsul traseului aplicativ pe care trebuie să îl parcurgă candidații, estimăm că și aici vom avea un procent de 30%-40% candidați care nu vor reuși să promoveze. Acest lucru, ne determină să estimăm o cifră rușinoasă, care va marca un record negativ în istoria MAI, de numai 1,2 candidați pe loc, în condițiile în care concurența din trecut ajungea și la 12-15 candidați pe un loc”, a transmis Sindicatul Europol.

La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca s-a înscris aproximativ 1000 de candidaţi pentru 300 de posturi. Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare și de evaluare psihologică a candidaţilor, urmează proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut