iXperiment Cluj 2020 – Primul accelerator de start-up-uri pentru liceenii din România

În perioada februarie – mai 2020 va avea loc a 5-a ediție a acceleratorului de start-up-uri iXperiment Cluj.

30 de liceeni din județ și din imprejurimi vor fi acceptați in cadrul programului, iar aceștia vor trece prin 4 etape ale lansării propriilor afaceri: Ideate (28-29 februarie) – introducere în lumea antreprenoriatului (Design Thinking, Lean Startups), identificarea și înțelegerea unei probleme pe piață, teambuilding; Innovate (20-21 martie) – segmentarea pieței, empatizare cu userii potențiali, inovație și crearea unor prototipuri; Initiate (24-25 aprilie) – Testarea prototipurilor pe piață, instrumente financiare pentru start-up-uri; Iterate (15 mai) – marketing, prezentări în fața investitorilor (pitching). La sfârșitul programului va avea loc o competiție finală, în cadrul căreia investitori și oameni de afaceri influenți din regiune vor selecta și premia (cu fonduri, cadouri etc.) cele mai promițătoare afaceri care au făcut cel mai mult progres de la începutul programului.

Liceenii sunt încurajați să aplice în cadrul programului cu ideile lor de afaceri, dar pot aplica și fără idee (aceștia se vor implica în afacerile altor echipe cu care aleg să lucreze). Fiecare echipă va lucra cu câte un mentor propriu (antreprenor de top de la nivel național/internațional), iar în cadrul fiecărei sesiuni, tinerii vor primi sfaturi din partea unor speakeri, oameni de afaceri influenți din județul Iași.

iXperiment este primul accelerator de start-up-uri creat pentru elevii de liceu din România, fiind o inițiativă care conectează sistemul educațional cu cel privat. Acesta este un laborator în cadrul căruia adolescenții vin cu cele mai creative idei prin care rezolvă problemele societății și creează contextul ideal pentru inovație. Pentru a da viață acestor idei, iXperiment-erii obțin acces la resursele umane, informaționale și materiale din cadrul sistemului privat, făcând parte dintr-o comunitate de antreprenori de top și experți de la nivel național/internațional.

Tinerii interesați să participe în cadrul programului sunt invitați să aplice până în data de 20 februarie, la urmatorul link:  http://bit.ly/ixperimentCluj2020

Articole din aceeasi categorie