Iuliu Maniu, omagiat la Bădăcin

Editura Școala Ardeleană anunță un nou eveniment editorial din seria proiectelor legate de Centenarul Marii Uniri și istoria Transilvaniei, de această dată figura centrală fiind reprezentată de Iuliu Maniu.

Lansarea volumelor intitulate „Iuliu Maniu, Sfinxul de la Bădăcin”, semnat de istoricul sălăjean Marin Pop, cu un Cuvânt-înainte aparținându-i Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș și „Iuliu Maniu, văzut de românii americani”, autor Vasile Pușcaș, va avea loc sâmbătă, 4 februarie, de la ora 12:00, la Casa Memorială „Iuliu Maniu” din localitatea Bădăcin.

Manifestarea continuă ciclul proiectelor editoriale legate de Centenarul Marii Uniri și de istoria Transilvaniei, volumele aduse acum în atenția cititorilor înscriindu-se într-o serie de cărți dedicate lui Iuliu Maniu (8 ianuarie 1873, Bădăcin/Șimleu Silvaniei – 5 februarie 1953, Închisoarea Sighet).

În acest an se împlinesc 150 de ani de la nașterea reputatului om politic, iar de la trecerea sa în eternitate, 70 de ani.

Evenimentul editorial este organizat de Academia Română, Institutul de Istorie „George Barițiu” Cluj-Napoca, Fundația Transilvania Leaders, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin.

Cu prilejul lansării, vor rosti alocuțiuni Pr. Cristian Borz, Vasile Pușcaș, Marin Pop, Daniel Săuca și Vasile G. Dâncu.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut