Itinerariu cultural | Popas în Case de poveste

*29-31 iulie*

Echipa energică Create.Act.Enjoy revine cu o nouă propunere pentru cei care încă nu au apucat să viziteze casele de poveste special amenajate în locuințele unor personalități clujene dar și pentru cei care doresc să repete această experiență memorabilă.

În acest sfârșit de săptămână dar și de lună, totodată, putem lua parte la o plimbare literară de neuitat prin Cluj, pornind chiar din centrul orașului. Poposim în locuințele unor scriitori sau oameni de știință, locuințe care devin, pentru câteva zile, muzee interactive.

Urmărind cu atenție harta, la fiecare popas beneficiem de un ghidaj audio, însoțiți de vocea caldă a Soranei Eșanu, cea care a mai fost ghid pentru vizitatori în cadrul edițiilor Case de poveste.

Pentru a folosi harta, avem nevoie de telefonul mobil capabil să scaneze codul QR și de un set de căști compatibile cu dispozitivul mobil. Ghidajul audio va fi accesibil de îndată ce vom scana codul în momentul în care ajungem în fața unui obiectiv.

Itinerariul cuprinde multe repere importante, amintim aici locuința Etei Boeriu, a lui D.D. Roșca, Ady Endre, Zaharia Bârsan, Doina Cornea, Sextil Puşcariu, Emil Racoviță și mulți alții.

Harta plimbării literare poate fi ridicată de la sediul Create Act Enjoy (Casa Create), de pe strada Bisericii Ortodoxe numărul 14, în perioada 29-31 iulie, după următorul program: vineri, 29 iulie, între orele 16-19, iar sâmbătă și duminică, 30 și 31 iulie, între orele 14-19. De asemenea aceasta este disponibilă și în următoarele locații: Cafeaneaua Sisters (str. Universității nr. 2), Librăria Humanitas, (str. Universității nr. 4), Librăria Bookstory (Blvd. Eroilor nr 8).

Turul muzeelor poate fi repetat ori de câte ori dorim în perioada menționată.

Proiectul „Case de Poveste, ediția a doua” s-a desfășurat între 11 aprilie și 12 iunie 2022 și a fost realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) și al Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Iulia GHIDIU

Foto: Ioana Ofelia

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut