IȘJ Cluj: Au fost desemnați elevii care vor participa la etapa internațională a Concursului Interdisciplinar „Conference of Young Scientists”

Elevii clujeni care vor participa la etapa internațională a Concursului Interdisciplinar „Conference of Young Scientists” (ICYS), ediția 2021 – 2022, au fost desemnați sâmbătă, 12 martie, de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în cadrul etapei naționale a competiției, desfășurată la Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca.

Aceștia sunt: Chiriac Iulia Andreea, clasa a X-a, Colegiul National „Mihai Viteazul” Turda;  Aletta Gombár, clasa a XI-a și Szilárd Székely-Varga, clasa a XII-a, Liceul Teologic Reformat; Petrișor Alexandru, clasa a XII-a, Pop Raul Alin, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Ana Aslan”; Zirbo Oana-Maria, clasa a X-a, Rednic Natalia, clasa a X-a, Colegiul Național „George Coșbuc”; Muntean Cristian Ionuț, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Victor Babeș” – Cluj-Napoca.

Potrivit IȘJ Cluj, elevii calificați pentru etapa internațională „au demonstrat creativitate, gândire logică și au abordat teme de actualitate” precum protecția mediului, științele vieții, fizică și robotică. În cadrul proiectelor de cercetare transdisciplinare elaborate, „au integrat informațiile științifice în modele explicative proprii care să constituie soluții pentru diverse problemele din viața cotidiană”.

,,Ne bucură interesul elevilor clujeni pentru activitățile de cercetare științifică și îi felicităm și pe ei și pe cadrele didactice care s-au ocupat de pregătirea lor, iar rezultatele  sunt cu atât mai valoroase în contextul ultimilor ani școlari în care nu a fost posibilă desfășurarea multor olimpiade și concursuri, care să le permită câștigătorilor participarea la etapele internaționale. Mulțumesc universităților clujene cu care avem un parteneriat solid pentru sprijinul oferit elevilor în cadrul laboratoarelor de specialitate. Sunt convinsă că ei ne vor reprezenta cu cinste în etapele viitoare ale competiției, care le deschid drumul spre noi oportunități în domeniul inovării științifice” – a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Concursul Interdisciplinar Conference of Young Scientists este o competiție de excelență care promovează formarea abilităților de cercetare științifică, precum și dezvoltarea creativității elevilor. Organizat anual de Ministerul Educației, prin intermediul inspectoratele școlare, concursul își propune încurajarea elevilor în găsirea de soluții în rezolvarea problemelor legate de mediu, de propria sănătate și a celor din jur, reducerea dezechilibrelor ecologice, precum și conștientizarea, asumarea responsabilității protejării mediului de către elevi.

Etapa internațională a concursului va avea loc în perioada 7-13 aprilie, la Belgrad, Serbia.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut