IȘJ Cluj: 6.036 cereri de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2022 admise, în prima etapă

Prima etapă a procesului de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2021-2022, s-a încheiat joi, 20 mai.

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj care urmează să școlarizeze elevi în clasa pregătitoare au afișat listele candidaților înmatriculați în prima etapă, precum și numărul de locuri rămase libere, pentru etapele următoare de înscriere.

„În etapa I de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2021-2022, la nivelul județului Cluj au fost procesate și introduse 6.068 de cereri și au fost admise 6.036. Conform planului de școlarizare, la nivelul județului Cluj sunt aprobate 5.581 de locuri, respectiv 293.47 de clase (281.89 de clase învățământ de masă și 11.58 de clase învățământ special). Din punct de vedere al mediului de rezidență, 104.33 de clase sunt aprobate pentru a funcționa în mediul rural, iar 189.14 de clase sunt alocate mediului urban” – informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Conform calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2021-2022, în perioada 24 – 31 mai are loc depunerea/ transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nici o unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. În perioada 2 – 3 iunie are loc procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de către părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, aplicând procedura specifică elaborată de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, În 4 iunie vor fi afișate la fiecare unitate de învățământ listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare, urmând ca în perioada 1 – 10 septembrie să fie centralizate și soluționate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj cererile părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la nici o unitate de învățământ preuniversitar.

Informațiile cu privire la calendarul înscrierii în învățământul primar și situația locurilor disponibile la nivelul fiecărei unități de învățământ pot fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Listele complete ale copiilor admiși în prima etapă pot fi consultate la avizierul unităților de învățământ preuniversitar și pe site-urile acestora.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut