IȘJ Cluj: 3.309 absolvenți ai claselor a VIII-a admiși în învățământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată

La nivelul județului Cluj, 3.309 absolvenți ai claselor a VIII-a, din totalul celor 3.720 de elevi cu opțiuni completate, au fost admiși în învățământul liceal de stat, în anul școlar 2022 – 2023, ca urmare a primei etape de repartizare computerizată.

Repartizarea s-a desfășurat joi, 14 iulie, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, cu respectarea ordinii opțiunilor elevilor, așa cum acestea au fost consemnate și validate în fișa individuală a fiecărui elev.

Conform celor anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, 2.221 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 1088 candidați la filiera tehnologică. În total, în prima etapă de repartizare computerizată au fost completate 56.014 de opțiuni, rezultând o medie de 15,05 opțiuni/elev.

La nivelul județului Cluj, 9 elevi au obținut media de admitere 10 (zece). Dintre aceștia, 8 candidați au optat pentru: Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” (3 elevi), Colegiul Național „Emil Racoviță” (3 elevi), Liceul Teoretic „Avram Iancu” (2 elevi), iar un elev din județul Cluj, având media de admitere 10, a optat pentru o unitate de învățământ preuniversitar din municipiul București. Un număr de 114 elevi din alte județe au optat să urmeze cursurile liceale în unități de învățământ preuniversitar de stat din județul Cluj.

IȘJ Cluj precizează că au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate desfășurate joi, 14 iulie: 474 elevi la specializări în cadrul filierei vocaționale; 19 elevi în învățământul militar; 432 elevi în învățământul profesional/ dual; 58 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților cu CES; 33 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților de etnie romă. 411 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opțiuni. Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare, în perioada 1-3 august, alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (15-20 iulie 2022), precum și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere.

În acest moment – precizează IȘJ Cluj -, la nivelul județului, în a doua etapă de repartizare din cadrul Admiterii 2022 sunt disponibile 116 locuri.

Elevii reveniți în țară, repatriați, refugiați, se pot înscrie în clasa a IX-a, independent de termenele din calendarele metodologiei de admitere în învățământul liceal de stat, profesional, dual. Aceștia vor urma procedura specifică echivalării studiilor.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut