IȘJ Cluj: 283 candidați pentru funcțiile de director și director adjunct în școli, admiși în urma probei de interviu

Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, din județul Cluj, este în procedură de finalizare.

Conform celor anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în vederea susținerii probei de interviu pentru cele 293 de funcții vacante de director/ director adjunct au fost înregistrate 328 de opțiuni exprimate de către cei 313 candidați care au obținut minimum nota 7 (șapte) la prima probă, cea scrisă, din cadrul concursului/

În urma susținerii probei de interviu, 283 de candidați au fost declarați admiși, în raport cu opțiunile exprimate (246 candidați au optat pentru funcția de director, iar 82 candidați au optat pentru funcția de director adjunct). 15 candidați au fost respinși, 12 candidați nu s-au prezentat, iar 18 candidați s-au retras de la proba de interviu, formulând o solicitare scrisă adresată comisiei județene de organizare și desfășurare a concursului. Pentru a fi declarați admiși la proba de interviu, candidații trebuie să obțină cel puțin 7 puncte.

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj pentru care candidații au depus cele mai multe opțiuni sunt: Liceul Tehnologic „Vlădeasa” Huedin (7 opțiuni); Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca (6 opțiuni); Liceul Teoretic „Dumitru Tăuțan” Florești (6 opțiuni); Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca (5 opțiuni); Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” Cluj-Napoca (5 opțiuni); Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda (4 opțiuni); Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca (4 opțiuni); Liceul Teoretic „Bathory Istvan” Cluj-Napoca (4 opțiuni); Școala Gimnazială „Avram Iancu” Turda (4 opțiuni); Școala Gimnazială „George Barițiu” Jucu de Sus, com. Jucu (4 opțiuni).

La nivelul județului Cluj au fost depuse 14 contestații de către candidații care au susținut proba de interviu. Dintre acestea, 8 au fost admise, iar 6 contestații au fost respinse.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, în 13 decembrie candidații declarați admiși pentru mai multe funcții sau unități de învățământ pentru care au susținut proba de interviu își vor exprima opțiunea/ alegerea pentru una dintre funcții, urmând ca în 17 decembrie să fie validate rezultatele finale și, ulterior, să fie emise deciziile de numire pe funcții.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut