IȘJ Cluj: 22 de absenți la proba scrisă a examenului de Definitivat

Proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ s-a desfășurat, miercuri, la Cluj, fără incidente.

Conform celor anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, dintre cei 411 de candidați cu drept de participare la proba scrisă au fost prezenți 389 de candidați, iar 22 candidați au absentat. 11 candidați au decis să se retragă din motive personale. Nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

De la nivelul județului Cluj, înspre centrele de evaluare, organizate de minister la nivel național, au fost transmise 378 de lucrări, pentru evaluare și notare.

Primele rezultate vor fi afișate în 27 iulie, în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi anunțate în 4 august.

Pentru promovarea examenului național de definitivare în învățământ, nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, medie care trebuie să fie cel puțin 8 (opt). Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Altfel spus, prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut