IȘJ Cluj: 219 elevi clujeni confirmați cu COVID-19

Rata de vaccinare a personalului angajat din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj este de 76,60% (9.099 de persoane), relevă datele colectate de Inspectoratul Școlar Județean, vineri, 19 noiembrie.

Rata de vaccinare în rândul elevilor este de 31,66% (14.801 elevi, din totalul care au vârsta peste 12 ani). În ce privește personalul care își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, rata de vaccinare este de 92%, raportată la numărul total al celor 50 de angajați ai instituției.

Conform IȘJ Cluj, 389 unități de învățământ își desfășoară activitatea față în față, dar au cel puțin o clasă/grupă în sistem online, 53 de unități  de învățământ funcționează online din cauza ratei de vaccinare mai mică de 60%, o unitate de învățământ are activitatea integral în sistem online, ca urmare a aplicării art.3, alin.2, din Ordinul Comun ME/MS nr. 5338/1.082/1.10.2021 (solicitare a unității și aprobare IȘJ Cluj).

Numărul de cazuri active preșcolari/elevi confirmați cu Covid-19 este 219, alte 59 de cazuri fiind confirmate în rândul personalului.

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj au afișat vineri, 19 noiembrie, rata de vaccinare a personalului care își desfășoară activitatea în unitate.

„Conform prevederilor de actualitate ale Ordinului Comun, dacă rata de incidență a unității administrativ-teritoriale în care funcționează unitatea de învățământ este mai mică de 3 la 1.000 de locuitori, cursurile unității se vor desfășura cu prezență fizică, indiferent de rata de vaccinare a personalului angajat din unitate. În județul Cluj, în această situație se află 10 unități de învățământ preuniversitar, care vor funcționa cu prezență fizică, începând de luni, 22 noiembrie: Școala Primară Pleș, com. Râșca; Grădinița cu Program Normal Mărtinești, com. Tureni; Școala Gimnazială Finișel, com. Săvădisla; Școala Gimnazială Hășdate – Finișel, com. Săvădisla; Școala Gimnazială Așchileu Mare, com. Așchileu; Grădinița cu Program Normal Cristorel, com. Așchileu; Grădinița cu Program Normal Bogata de Sus, com. Vad; Grădinița cu Program Normal Cetan, com. Vad; Grădinița cu Program Normal Strâmbu, com. Chiuiești; Școala Gimnazială Buza, com. Buza” – precizează IȘJ Cluj.

De asemeni – adaugă sursa citată – potrivit acelorași reglementări, începând de luni, 22 noiembrie, 400 unități de învățământ din județul Cluj vor funcționa în Scenariul 1, în sistem față în față, iar 43 unități de învățământ vor adopta Scenariul 2 de organizare și funcționare a cursurilor, în sistem online.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut